Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΣΟΙΜΠΛΕ : ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!



Όλοι στην κινητοποίηση ενάντια στην επίσκεψη Σόιμπλε, Πέμπτη 18 Ιούλη, στις 6.30 πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα!

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Εκδήλωση: Η Eλλάδα και η γερμανική Ευρώπη (17-7-13)

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 20:00 η Κίνηση Πολιτών Άρδην διοργανώνει εκδήλωσημε θέμα: Η Ελλάδα και η γερμανική Ευρώπη. Ενόψει της επίσκεψης του Σόιμπλε, που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, για να επιθεωρήσει την αποικία του. Ομιλητές θα είναι οι Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας, Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος, δημοσιογράφος-πολίτικος επιστήμονας, Γεώργιος Μαλούχος, δημοσιογράφος και ο Βασίλης Στοϊλόπουλος, από την Κίνηση Πολιτών Άρδην.

Διαβάστε περισσότερα!

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Παράταση της τρίτης θερινής εορτής της ECM

ΠΑΡΑΤΑΣΗ!

Η 3η θερινή γιορτή της ECM παρατείνεται έως αύριο, Παρασκευή 12 Ιουλίου, 10.00 π.μ. - 4.00 μ.μ.
Θέλετε να γνωρίσετε την ECM καλύτερα;
Κι εμείς το ίδιο!

Πως;


Διαβάστε περισσότερα!

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Επίθεση χρυσαυγιτών με καδρόνια και λοστούς στην Ηλιούπολη

Απροκάλυπτη φασιστική επίθεση από 80-100 χρυσαυγίτες δέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος «Συνεργείο» κοντά στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, υπό την ανοχή(;) της ΕΛ.ΑΣ.
Ήταν 7.30 το απόγευμα, στο χώρο γινόταν μάθημα αγγλικών και εκτός από τους μαθητές υπήρχαν μόνο 2 ενήλικοι. Η καθηγήτρια (άνω των 60) και άλλος ένας. Καταφτάνουν 50 μηχανάκια αφηνιασμένων με ελληνικές σημαίες, καδρόνια και λοστάρια.

Διαβάστε περισσότερα!

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Η Αριστερά ήταν και θα είναι πατριωτική, του Παναγιώτη Κουρουμπλή

 
Το πολιτικό σύστημα, που στην πλειοψηφία του αναφέρεται στο ζήτημα του πατριωτισμού για να προσκομίσει πολιτικά οφέλη, εσκεμμένα παρερμηνεύει ορισμένες οικουμενικές αξίες της Αριστεράς. Ξεχνούν ότι την τελευταία φορά που η χώρα βρέθηκε υπό ξένη κατοχή, ο αγώνας του ΕΑΜ, το οποίο σήκωσε το βάρος της Εθνικής Αντίστασης, αποτέλεσε μια ιστορικών διαστάσεων κατάθεση της Αριστεράς στην έννοια της πατρίδας. Ξεχνούν ότι τα μεταπολεμικά χρόνια η εναλλαγή ξενόδουλων κυβερνήσεων έδειξε ότι προϋπόθεση για την εθνική ανεξαρτησία είναι η λαϊκή κυριαρχία. Ακόμα και όταν η Αριστερά μιλούσε για διεθνισμό, δεν πιστεύω ότι απέκοπτε τη σχέση του έθνους. Η θέση περί «ειρηνικής συνύπαρξης των λαών» εμπεριέχει -πέρα από τον σεβασμό του δικαιώματος κάθε λαού να ζει ειρηνικά- και τον αυτοσεβασμό, χωρίς τη λογική του εθνικισμού και του σοβινισμού. Η Αριστερά υπήρξε πάντα ταυτισμένη με την έννοια του ευγενούς, άδολου πατριωτισμού.
 

Διαβάστε περισσότερα!

Δεύτερη επίθεση στο Χαλάνδρι – Καταστράφηκε ολοσχερώς το περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου

Τα ξημερώματα Δευτέρας δέχθηκε επίθεση το περίπτερο του Σύριζα στο Χαλάνδρι, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

 Οι δράστες δεν άφησαν ίχνη της ταυτότητας τους, αλλά αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν ότι πρόκειται για επίθεση ομάδας ακροδεξιών.


Διαβάστε περισσότερα!

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

EEK: Να απορριφθεί η μήνυση των ναζιστών

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Να απορριφθεί η μήνυση των ναζιστών - Να παύσει κάθε δίωξη κατά του γραμματέα του EEK Σάββα Mιχαήλ και του πρώην πρύτανη του EMΠ Kων/νου Mουτζούρη.
Η Ναζιστική «Χρυσή Αυγή» κατέθεσε το 2009, μετά τα βίαια επεισόδια που προκάλεσε στον Άγιο Παντελεήμονα Αθηνών, μηνυτήρια αναφορά εναντίον όλης της ελληνικής Αριστεράς, διαφόρων συλλογικοτήτων και μεμονωμένων προσωπικοτήτων, μαζί και κατά του Σάββα Μιχαήλ-Μάτσα, γενικού γραμματέα του ΕΕΚ, κατηγορώντας τον για μια προκήρυξη του ΕΕΚ που δημοσιεύτηκε στη Νέα Προοπτική και η οποία, σύμφωνα με τους Ναζί, ενέχονταν για «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη της κοινής ειρήνης».

Διαβάστε περισσότερα!