Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ !


Πριν απο 15 μέρες ολοκληρώθηκε το 5ο Συνέδριο του ΣΥΝ. Σε αυτό εκτός από την εκλογή του Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος, συζητήθηκαν και οι θέσεις για την επόμενη χρονική περίοδο. Οι Αριστεροί Ριζοσπάστες είναι μία, ανάμεσα στις άλλες, τάση του ΣΥΝ. Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου, ο εκπρόσωπος των Αριστερών Ριζοσπαστών Θανάσης Σούμπλης κατέθεσε δύο τροπολογίες οι οποίες είναι επίκαιρες μετά τις τελευταιες εξελίξεις σε Σκοπιανό και Κυπριακό. Οι τροπολογίες αυτές, οι οποίες σημειωτέον απορρίφθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία, είναι οι εξής:
Σκοπιανό.
Η Ελλάδα, προτείνοντας τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό (Ανω Μακεδονία ή Βόρεια Μακεδονία) μετά την απόρριψη της πρότασης για Νέα Μακεδονία, έχει εξαντλήσει κάθε επίδειξη καλής θέλησης για τη λύση. Η μη αποδοχή αυτών των προτάσεων απο τις νέες αμερικανοθρεμμένες ηγεσίες της ΠΓΔΜ συνιστά μείζον πρόβλημα, που πρέπει πλέον να αντιμετωπισθεί με σθεναρή στάση. Το νέο αυτό κράτος μπορεί απο μόνο του να μην αποτελεί πρόβλημα για την Ελλάδα, αλλά με την υποστήριξη των ΗΠΑ, που θέλουν να το μεταβάλουν σε προτεκτοράτο, μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα, καθ'όσον είναι βέβαιο ότι οι αλυτρωτικές βλέψεις των γειτόνων μας ενθαρρύνονται απο την Αμερικη. Η σθεναρή στάση της Ελλάδας πρέπει να εκδηλωθεί με βέτο για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, καθώς και με κάθε άλλο διπλωματικό και εμπορικό μέτρο.
(Ελαβε 14 ψήφους σε 1.000 συνέδρους και απερρίφθη).
Κυπριακό.
Ο ΣΥΝ, εναρμονίζοντας την πολιτική του με τη θέληση των Ελληνοκυπρίων, όπως αυτή εκφράστηκε με την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνοκυπριακού λαού στο δημοψήφισμα για το Σχέδιο Ανάν, αναθεωρεί την παλαιά στάση του και τάσσεται υπέρ μια δίκαιης λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα στα πλαίσια της δικοινοτικής-διζωνικής ομοσπονδίας, που θα πρέπει να είναι και βιώσιμη στο πλαίσιο της ειρηνικής συμβίωσης των δύο κοινοτήτων. Απορρίπτουμε λοιπόν απο τούδε και στο εξής κάθε λύση κατ'ουσίαν συνομοσπονδίας με την κηδεμονία των ξένων (Εγγλέζων), που , επειδή δεν θα είναι βιώσιμη, θα οδηγεί στη διχοτόμηση και μάλιστα με επαχθείς για την ελληνική πλευρά όρους.
(Έλαβε 10 ψήφους σε 1.000 συνέδρους και απερρίφθη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: