Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙ’ ΑΥΤΑ των Κώστα Γάκη & ομάδας

Ας μιλήσουμε για σεξ ή μήπως…

ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙ’ ΑΥΤΑ των Κώστα Γάκη & ομάδας

Αρκετά ενδιαφέρουσα προβλέπεται η χειμερινή περίοδος 2010-2011 την οποία έχει προγραμματίσει το θέατρο του Νέου Κόσμου του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Η αρκετά σημαντική αυτή σκηνή προχωρεί σε συνεργασίες με καταξιωμένους ανθρώπους του θεατρικού χώρου όπως είναι ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, ο Κώστας Γάκης (τους οποίους το θεατρικό κοινό γνώρισε ιδιαίτερα από την «Κατσαρίδα») και άλλοι.

Στην πρεμιέρα αυτής της περιόδου ανεβαίνει το έργο «Δεν μιλάμε γι’ αυτά», μια παράσταση: «…για το σεξ, γι’ αυτό το απαστράπτον και βεβηλωμένο άβατο που για τον καθένα είναι ένας διαφορετικός στίβος, μια εντελώς προσωπική ενδοχώρα, ένας ουτοπικός κήπος με σκοτεινά άνθη, με ευωδιές μεθυστικές και με αγκάθια» για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια του σκηνοθέτη.
Η παράσταση ευελπιστεί να ανοίξει ένα δρόμο όπου οι ανησυχίες γύρω από τη γνωριμία του ανθρωπίνου σώματος θα αποτελέσουν αντικείμενο συγγραφής περισσότερων έργων. Η αμηχανία όμως είναι παρούσα. Αμηχανία από την πλευρά των θεατών η οποία συχνά – πυκνά εκδηλώνεται με συγκαταβατικά χαμόγελα τα οποία υπονοούν το «ναι το ξέρουμε, το ζούμε απλά δεν μιλάμε γι’ αυτά». Αμηχανία όμως και από την πλευρά του κειμένου το οποίο αν και είναι αρκετά έξυπνο και μπορεί εύκολα να περιγράψει θλιβερές, ευχάριστες όσο και ιλαρές πλευρές του ανθρώπινου αυτού βιώματος δείχνει να μην θέλει να διαρρήξει τα όρια και να εισχωρήσει σε ένα πεδίο ριζοσπαστισμού. Αλλά όπως είπαμε είμαστε στην αρχή ακόμα. Οι ηθοποιοί παιδιά της νέας γενιάς, ακομπλεξάριστα και με όρεξη, ερμηνεύουν τους ρόλους του κειμένου με φρεσκάδα ακόμα και όταν πρέπει να παρουσιαστούν εντελώς γυμνοί μπροστά στο θεατρικό κοινό.
Με μια μικρή ένσταση μόνο. Η όλη παράσταση θα ταίριαζε περισσότερο ως έργο εντασσόμενο στην παράδοση του γερμανικού καμπαρέ παρά σε αυτήν της καθαρόαιμης θεατρικής παρουσίασης. Όπως και νάναι αξίζει κάποιος/α να την παρακολουθήσει.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΚΩΣΤΑ ΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Δεν μιλάμε γι’ αυτά
Έργο για τέσσερις ηθοποιούς: τον Α, την Β, τον Γ και την Δ.
Σκηνοθεσία – Μουσική
Κώστας Γάκης
Συνεργασία στην σκηνοθεσία
Βάσια Αταριάν
Σκηνικά
Γκάυ Στεφάνου
Κοστούμια
Παναγιώτα Κοκκορού
Βοηθός σκηνοθέτη
Γωγώ Παπαϊωάννου
Παίζουν οι ηθοποιοί
Προμηθέας Nerratini – Δοκιμάκης (Α)
Λευτέρης Καταχανάς (Γ)
Νάνσυ Μπούκλη (Δ)
Στέλλα Νούλη (Β)
Θέατρο του Νέου Κόσμου-Δώμα
Τηλ. 210 9219900

Δεν υπάρχουν σχόλια: