Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης/αλληλεγγύης για τα έξοδα συλλήψεων μελών του Άρδην


To Άρδην συμμετείχε συστηματικά κατά την τελευταία τριετία, σε όλους τους μεγάλους αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στην μνημονιακή υποδούλωση, και την συστηματική πολιτική εξαχρείωσης της ελληνικής κοινωνίας.

Πλήρωσε την δράση του, όπως και εκατοντάδες συναγωνιστές, ανένταχτοι ή και από άλλες συλλογικότητες, με προσαγωγές, διώξεις, ενίοτε καταδίκες και οικονομικά πρόστιμα.

Αυτήν την στιγμή, εκκρεμούν πρόστιμα εναντίον τεσσάρων μελών του, τάχα για παράνομη αφισοκόλληση, τα οποία επιβλήθηκαν έπειτα από τις πρωτοφανείς για τα δεδομένα των τελευταίων δεκαετιών συλλήψεις για πολιτική αφισοκόλληση –η οποίες πραγματοποιήθηκαν, όπως ομολόγησαν ανοιχτά οι αξιωματικοί υπηρεσίας των αστυνομικών τμημάτων στους συλληφθέντες, έπειτα από άνωθεν πολιτικές εντολές.

Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2011: Τέσσερις συλλήψεις για την αφίσα καταζητείται.

Ταυτόχρονα, προσάγεται σε δική στο εφετείο μέλος μας, κατηγορούμενος ότι συμμετείχε στα ανύπαρκτα ‘επεισόδια’ της παρέλασης του λαού, της 28ης Οκτωβρίου 2011. Ημέρα, που ο ελληνικός λαός εξέφρασε πανελληνίως την αγανάκτησή του, καταγγέλοντας τον πολιτικό κόσμο του μνημονίου που θρασύτατα, και ενώ επί μήνες βροντοφώναζε «ναι σε όλα», πήγε να πρωτοστατήσει στην επέτειο του ηρωϊκού ΟΧΙ του ελληνικού λαού, ενάντια στον ιταλικό φασισμό.

Συνέπεια αυτών των διώξεων, να βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα ολοένα και διογκούμενο χρέος προς το ελληνικό κράτος (Δήμους, δικαστήρια και εφορίες), το οποίο αδυνατούμε να καλύψουμε: Γιατί, όπως θα ξέρετε, το κίνημά μας αυτοχρηματοδοτείται. Και γιατί, επίσης, οι περισσότεροι διωκόμενοι και υπόχρεοι προστίμων είναι νέοι, αυτήν την στιγμή άνεργοι ή εργάζονται με το βασικό μισθό, σε προγραμμάτα βάουτσερ.

Το σύνολο των υποχρεώσεων ανέρχεται στα 2000€, τα οποία κινδυνεύουν να πολλαπλασιαστούν από τους τόκους και τις επιπλέον ποινές καθυστέρησης καταβολής τους.


Καλούμε τους διαδικτυακούς φίλους και μέλη της Κίνησης, να συμβάλλουν στην προσπάθεια να μαζέψουμε τα ποσά. Έχουμε εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο άρνησης καταβολής τους –σε ό,τι αφορά στα πρόστιμα τα επιβληθέντα κατόπιν των συλλήψεων για πολιτική αφισοκόλληση– ενώ τα υπόλοιπα είναι αναγκαστικά καταβλητέα (έξοδα διεξαγωγής της δίκης, και ελάχιστες αμοιβές δικηγόρων). Πλέον, το χρέος σφίγγεται γύρω από το λαιμό μας, εξελισσόμενο σε τροχοπέδη για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας. Είναι και αυτός ένας τρόπος, από την πλευρά της Αποκίας Χρέους, να καταστέλλει και να περιορίζει την δραστηριότητα Ομάδων και Οργανώσεων που φέρουν προσκόμματα στο καταστροφικό της έργο.

Δημοσιοποιούμε την καμπάνια αλληλεγγύης, για έναν και μόνον λόγο: Θεωρούμε, ότι οι νέες μορφές διαδικτυακής συλλογικής χρηματοδότησης (crowd funding) αποτελούν ένα εξαιρετικό μέσο οικονομικής συνεισφοράς στους πολιτικούς αγώνες, καθώς αναδεικνύει την δύναμη των πολλών, και την ισχύ που κρύβεται εν τη ενώσει τους: Είναι ένα ηθικό, αμιγώς πολιτικό μέσο που εξασφαλίζει την οικονομική ανεξαρτησία, και φέρει σε απόλυτη σύμπνοια μέσα και σκοπό.

Ακόμα και 1€ έχει σημασία. Η δύναμή μας βρίσκεται στο ότι είμαστε πολλοί, και όχι στο ότι έχουμε πολλά.

Μπορείτε να συνεισφέρετε μέσω τραπεζικού λογαριασμού: EUROBANK 0026.0206.17.0101741556, IBAN: GR8402602060000170101741556. BIC: EFGBGRAA

Επίσης, μέσω paypal, πατώντας την κάτωθι εικόνα: 

stir

Δεν υπάρχουν σχόλια: