Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

"Ξένοιαστος καβαλάρης" στον Φ.Ο.Υ. (7/5/18 & ώρα 20:30)

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ

 2017 - 2018

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 
"50 χρόνια από τον Μάη του '68"


Δευτέρα  7 Μαϊου 8:30 μμ 


Είσοδος ελεύθερη
Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ. διοργανώνει αφιέρωμα με τίτλο "50 χρόνια από τον Μάη του '68". Την Δευτέρα αυτή, 7 Μαΐου, στο πλαίσιο της ενότητας "Τον καιρό του Μάη", θα προβάλει η ταινία "Ξένοιαστος καβαλάρης" (1969) του Ντένις Χόπερ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον υπεύθυνο της Κινηματογραφικής Λέσχης Κώστα Σαμάντη.

Λίγα λόγια για την ταινία:
Ο "Γουάιτ" και ο "Μπίλι", τους οποίους υποδύονται οι χαρισματικοί ηθοποιοί Πίτερ Φόντα και Ντένις Χόπερ αντίστοιχα, είναι δυο περιθωριακοί τύποι που αποφασίζουν να κάνουν ένα μακρινό ταξίδι με τις μοτοσυκλέττες τους, προς αναζήτηση καινούριων εμπειριών. Στην περιπλάνηση τους γνωρίζουν τον αλκοολικό δικηγόρο "Τζορτζ Χάνσον" (Τζακ Νίκολσον), ο οποίος τους ακολουθεί και τους βοηθά να βρουν την προσωπική τους ελευθερία.

Ο "Ξένοιαστος καβαλάρης" είναι μια ταινία που σημάδεψε την ιστορία του κινηματογράφου και που θεωρείται πλέον κλασσική.
Το σενάριο περιγράφει τις περιπέτειες δυο περιπλανώμενων μοτοσυκλετιστών, που προσπαθούν να ανακαλύψουν τον πραγματικό εαυτό τους και παράλληλα να γνωρίσουν την ζωή. 'Ολα αυτά συμβαίνουν στα τέλη της δεκαετίας του '60, μιας εποχής που σημαδεύτηκε από την αμφισβήτηση των ηθικών αρχών της κοινωνίας και την επανάσταση των νέων ενάντια στο κατεστημένο. 
Στην ταινία ακούγονται αξέχαστες επιτυχίες συγκροτημάτων της εποχής, όπως: Steppenwolf, The Byrds, The Band, The Jimi Hendrix Experience, Little Eva και The Electric Prunes.
Η ταινία - στην οποία αναβιώνουν παραστατικά η ζωή και η νοοτροπία της νεολαίας την δεκαετία του '60 - έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Ο Τζακ Νίκολσον ήταν υποψήφιος για 'Οσκαρ Β ανδρικού ρόλου, ενώ η ταινία προτάθηκε για 'Οσκαρ πρωτότυπου σεναρίου.

Ξένοιαστος Καβαλάρης /Easy Rider

Σινεφίλ 1969 | Έγχρ. | Διάρκεια: 95'


Αμερικανική ταινία του Ντένις Χόπερ, με τον ίδιο και τους Πίτερ Φόντα, Τζακ Νίκολσον.

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Φ.Ο.Υ.,                 
Α. Λεντάκη (πρ. Θράκης) & Αμισού (Πλ. Υμηττού) ΕΘΕΛ 856 & 140, 212 από Μετρό Δάφνης.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε  στα γραφεία του Φ.Ο.Υ. καθημερινά 6-10 μ.μ. εκτός Σαββάτου και Κυριακής (τηλ 210 7625856). 



Δεν υπάρχουν σχόλια: