Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Αύριο στο Λεωνίδιο: "Σαγηνεύοντας την Ν."


Την Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018, στις 20:00 θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Στάη "Σαγηνεύοντας την Ν." στο Λεωνίδιο, "Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη". 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Γιάννης Κρανιάς, εκδότης,
Παναγιώτης Τσαγκούρης, εκπαιδευτικός - Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου,
Ελένη Δατσίγκου, Νομικός και ο συγγραφέας του βιβλίου Σπύρος Στάης.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η Εύη Τζουμέρκα,φοιτήτρια Σχολής Κοινωνικής Εργασίας. 

Την παρουσίαση συντονίζει ο Κώστας Σαμάντης.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:



Ο Σπύρος Στάης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Γραφικών & Διακοσμητικών Τεχνών των ΤΕΙ Αθήνας (1980-1984), στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου του Λυκούργου Σταυράκου - Τμήμα Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας (1983-1986) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Concordia στο Μόντρεαλ, από την οποία αποφοίτησε το 1989 με διάκριση.

Στην Ελλάδα συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραγωγές ως βοηθός σκηνογράφου, σκηνογράφος και ζωγράφος σκηνικών, ενώ στον Καναδά συνεργάστηκε με τις θεατρικές ομάδες της Ελληνικής Κοινότητας, της Εβραϊκής (Syide Brofman Centre), καθώς και ανεξάρτητες θεατρικές ομάδες του Μόντρεαλ και του Τορόντο.

Από το 1992 διατηρεί στην Αθήνα γραφείο Αρχιτεκτονικών Μελετών και Διακόσμησης Χώρων  με χιλιάδες ολοκληρωμένες  εργασίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: