Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

«Νίκη της Σαμοθράκης» στον Φ.Ο.Υ. (21/1/19 & ώρα 20:15)

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
 2018 - 2019
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον Δήμο Αβδελιώδη


"Νίκη της Σαμοθράκης"
Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 20:15


Είσοδος ελεύθερη


Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ.  διοργανώνει προβολή αφιερωμένη στον σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη Συγκεκριμένα τη Δευτέρα αυτή θα προβάλει την ταινία "Νίκη της Σαμοθράκης" (1990). Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τον  υπεύθυνο της κινηματογραφικής Λέσχης Κώστα Σαμάντη.
Λίγα λόγια για την ταινία:
Το Νίκη της Σαμοθράκης είναι τίτλος μιας ελληνικής κωμικής ταινίας του 1990. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από το Δήμο Αβδελιώδη, ο οποίος έγραψε και το σενάριο, ενώ ανέλαβε και την παραγωγή της ταινίας. Η ταινία περιγράφει τις εχθρικές σχέσεις μεταξύ των ιδιοκτητών δύο γειτονικών καταστημάτων, ενός σιδεράδικου και ενός συνεργείου. Η έχθρα αυτή κρατάει από την εποχή των παππούδων τους, οι οποίοι άνοιξαν τα καταστήματα ερχόμενοι από τη Σάμο και τη Σαμοθράκη αντίστοιχα. Όταν οι ιδιοκτήτες του σιδεράδικου αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ο ιδιοκτήτης του συνεργείου προτίθεται να αγοράσει το κατάστημά τους πυροδοτώντας περιπέτειες για τους ήρωες της ιστορίας. Η ταινία έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία ανάμεσά τους βραβεία ενδυματολογίας και ήχου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1990. Έλαβε επίσης κρατικά βραβεία μουσικής, μακιγιάζ και ήχου και διάκριση ποιότητας ταινίας το 1991.
Νίκη της Σαμοθράκης
Σινεφίλ 1990 | Έγχρ. | Διάρκεια: 90'
Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Δήμος Αβδελιώδης με τους: Θανάσης Δενδρής, Σπύρος Σακκάς, Δήμος Αβδελιώδης
Διαμάχες φαναρτζήδων και σιδεράδων σε λαϊκή γειτονιά της Αθήνας. Σουρεαλιστική κωμωδία με λυρικά ανοίγματα στη φαντασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: