Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Εκδήλωση για το Ελληνικό θέατρο (3/4/19)

Διάλεξη του ΕΑΠ με θέμα : Το Παρόν και το Μέλλον του Ελληνικού Θεάτρου.

Το Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο Δ΄ Κύκλο λειτουργίας του παρουσιάζει τη δωδέκατη διάλεξη αυτής της ενότητας, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 και ώρα 7:30 μ.μ. με θέμα : Το Παρόν και το Μέλλον του Ελληνικού Θεάτρου. 

Θα μιλήσουν ο Σκηνοθέτης-Σεναριογράφος Δήμος Αβδελιώδης και ο Αντιπρόεδρος του Φ.Ο.Υ. Κώστας Σαμάντης.

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019
Ώρα Έναρξης: 7:30 μμ


Αμφιθέατρο Μουσείου Μπουζιάνη , Γ. Μπουζιάνη 27-31 , Δάφνη


Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες : 213-2037871

ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗΣ
Ο Δήμος Αβδελιώδης, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς του θεάτρου και του κινηματογράφου, έχει συνδέσει το όνομά του με βραβευμένες και διακεκριμένες ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, που άνοιξαν νέους δημιουργικούς δρόμους στην τέχνη.
Στην «Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη», παρουσίασε για πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου αλλά και της ερευνητικής φιλολογίας,  την απαγγελία της αρχαίας ελληνικής με την δική του μέθοδο, ώστε να ακούγεται σαν φυσική και ζωντανή γλώσσα, αλλάζοντας ριζικά τη σχέση μας με τα αρχαία ελληνικά κείμενα.
Κάθε μια από τις 26 θεατρικές παραστάσεις του, σχεδιασμένες και εκτελεσμένες σαν μουσικές παρτιτούρες, καταφέρνουν να αναδείξουν με ένα συναρπαστικό τρόπο συγγραφείς, που εθεωρούντο ως τώρα δυσπρόσιτοι εξαιτίας της καθαρεύουσας, είτε απόμακροι λόγω της ιδιάζουσας ποιητικής τους γλώσσας, ώστε η ιδιομορφία της γλώσσας, όχι μόνο να μη γίνεται το εμπόδιο για την κατανόησή τους, αλλά η αιτία για την πηγαία συγκίνηση που προκαλούν στο κοινό, ανεξαρτήτως ηλικίας και παιδείας.
Οι παραστάσεις του κατάφεραν να προσελκύσουν ένα  εντελώς διαφορετικό μεταξύ του κοινό, ενώ επισημάνθηκε από τους παιδαγωγούς η ιδιαίτερη σημασία των παραστάσεών του για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
΄’Ελαβε φέτος το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ,για την παράσταση «Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ»
Συμμετείχε και βραβεύτηκε σε πολλά Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου με «Το Δέντρο που Πληγώναμε»(Κάννες, Βερολίνο Ν.Δελχί κ.α), ενώ   Η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων” ψηφίστηκε το 2007 από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Ελλάδος, ανάμεσα στις 10 καλύτερες ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου όλων των εποχών.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΜΑΝΤΗΣ 

Γέννημα θρέμμα Υμηττιώτης  δραστηριοποιείται, από νεαρής ηλικίας, σταθερά σε πολιτιστικές, αυτοδιοικητικές, οικολογικές και πολιτικές συλλογικότητες, ομάδες και συλλόγους με αναφορά στην τοπική κοινωνία.

 Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα για τον πολιτισμό, τον κινηματογράφο και το θέατρο τα οποία αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τόσο σε προβολές και παραστάσεις όσο και στον χαρακτήρα του σύγχρονου κινηματογράφου και θεάτρου.

 Τα τελευταία οκτώ χρόνια, συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του Φιλοπρόοδου Ομίλου Υμηττού του οποίου είναι Αντιπρόεδρος.

 Τον καιρό αυτό παρακολουθεί μαθήματα Ανθρωπιστικών Σπουδών (Τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού) στο Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το οποίο έχει έδρα στην Πάτρα. 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Lee μας βοήθησε πρόσφατα με ένα δάνειο που χρησιμοποιήσαμε για να επεκτείνουμε την επιχείρησή μας. Η διαδικασία ήταν καταπληκτική! Ήταν συχνά σε επαφή μαζί μας για να κάνει check in και να μας ενημερώνει για το τι συνέβαινε κατά την αποπληρωμή του δανείου μας. Ήταν φιλικός και προσιτός και πάντα ικανός να ξεκαθαρίσει τις ερωτήσεις που είχαμε. Είχαμε μια υπέροχη εμπειρία με τον Ben !!
Επικοινωνήστε με έναν υπάλληλο δανείου Ben Lee
247officedept@gmail.comWhats-App: + 1-989-394-3740