Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Υμηττού για τις προσλήψεις.




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Κυβέρνηση με τη σύμπραξη της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και με χρήματα των κοινωνικών φορέων που διαχειρίζεται ο Ο.Α.Ε.Δ. ασκεί "κοινωνική πολιτική" κατά της ανεργίας.
Με ένα μνημόνιο που είναι μνημείο ρουσφετολογικής πολιτικής, αδιαφάνειας, πλήρους ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, κατασπαταλά τους πόρους και αναπαράγει το πελατειακό σύστημα.
Αντί της πολιτικής της πλήρους, μόνιμης και σταθερής εργασίας με αξιοπρεπείς αμοιβές σύμφωνα με τις πάγιες ανάγκες που προκύπτουν στους Ο.Τ.Α., ακολουθείται η πολιτκή της ευελιξίας και της προσωρινής εργασίας με αποτέλεσμα την ομηρία χιλιάδων ανέργων και μάλιστα για 36 μήνες.
Η πολιτική αυτή που γίνεται στο όνομα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, των απολύσεων και της ανεργίας ουσιαστικά επιβαρύνει την ήδη υπάρχουσα κατάσταση και γίνεται μόνο για την εξυπηρέτηση της κομματικής πελατείας.
Κατ'επανάληψη έχουμε τονίσει την ανάγκη προσλήψεων μόνιμου χαρακτήρα μέσα απο διαφανείς, αντικειμενικές, αξιοκρατικές διαδιακασίες που δεν θα αναπαράγουν το πελατειακό σύστημα που επικρατεί σήμερα στο δημόσιο.
Η Δημόσια Διοίκηση δεν είναι το λάφυρο κανενός.
Οι εργαζόμενοι δεν είναι όμηροι κανενός Κόμματος, Κυβέρνησης ή Δήμαρχου.
Με τις ρυθμίσεις του μνημονίου υποθηκεύεται το μέλλον τη Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Καλούμε τον Δήμαρχο να μην προχωρήσει σε καμία πρόσληψη προσωπικού μέσω Ο.Α.Ε.Δ και να στελεχώσει τις Υπηρεσίες του Δήμου με μόνιμο προσωπικό μέσω Α.Σ.Ε.Π..
Για τον Σύλλογο Εργαζομένων
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Τσιμπούκογλου Κων/νος Νίτη Ευτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια: