Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ο ΕΦΕΤ κάλεσε τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν τους χυμούς Amita Motion

Ασυνήθιστη γεύση έχει παρατηρηθεί σε ορισμένες συσκευασίες του 100% Φυσικού Χυμού Amita Motion, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Coca-Cola Τρία Έψιλον. Ωστόσο ενημερώνει τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί προϊόντα Amita Motion με τις ημερομηνίες λήξης τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριου του 2013, ότι μπορούν να τα επιστρέψουν στο σημείο αγοράς τους προκειμένου να τα αντικαταστήσουν.

Σύμφωνα με την εταιρεία ένα από τα 9 φρούτα που αναμειγνύονται για να δημιουργήσουν τη μοναδική γεύση της Amita Motion, αποτελεί την γεννεσιουργό αιτία αυτής της γευστικής απόκλισης.
Ο χυμός του συγκεκριμένου φρούτου περιέχει, όπως σημειώνεται, ένα αβλαβή και φυσικά αναπτυσσόμενο μικροοργανισμό, περιοδικά εμφανιζόμενο κατά τη συγκομιδή και αγροτική επεξεργασία των φρούτων, ο οποίος σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος, αντέδρασε προκαλώντας μια ασυνήθιστη γεύση.
Νωρίτερα σήμερα ο Ε.Φ.Ε.Τ. με ανακοίνωσή του είχε κάνει γνωστό ότι η εταιρεία παραγωγής, γνωστοποίησε την ανίχνευση στα συγκεκριμένα προϊόντα του μη παθογόνου μικροοργανισμού Alicyclobacillus spp. Ο Φορέας συνιστά στους πολίτες να μην καταναλώνουν τους εν λόγω χυμούς με ημερομηνίες λήξης Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειωνόταν επίσης ότι η επιχείρηση καθυστέρησε να ενημερώσει σχετικά τις αρμόδιες αρχές, ως όφειλε, στο πλαίσιο της υφιστάμενης εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: