Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Θάσος: «Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή» λένε οι κάτοικοι

Δήμαρχος Καβάλας: «Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε»
Ανεπιθύμητους κήρυξε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες τους Χρυσαυγίτες η Θάσος, με τους κατοίκους του χωριού Παναγιά να μην επιτρέπουν τη διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες. Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο των ακροδεξιών μπήκε ο δήμαρχος Καβάλας επειδή επιτρέπει τη λειτουργία σαββατιάτικου φροντιστηρίου για τα παιδιά μεταναστών που θέλουν να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα, αλλά ο ίδιος δήλωσε ότι θα συνεχίσει γιατί «δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, το μεσημέρι της Κυριακής, κάτοικοι της Παναγιάς Θάσου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού περιμένοντας τα μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν προαναγγείλλει ότι θα μοιράσουν τρόφιμα. Κρατώντας πανό με το σύνθημα «Απελάστε το Φασισμό - Αντίσταση - Αλληλεγγύη» και πλακάτ με αντιναζιστικά συνθήματα ξεκαθάρισαν ότι οι Χρυσαυγίτες είναι ανεπιθύμητοι.

Δεδομένης της προηγούμενης εμπειρίας, πριν από μία εβδομάδα, όταν κάτοικοι του χωριού Παναγιά μετέτρεψαν σε φιάσκο αντίστοιχη δράση, τα μέλη της ΧΑ δεν εμφανίστηκαν καν στο χωριό.

Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο των ακροδεξιών μπήκε ο δήμαρχος Καβάλας επειδή επιτρέπει σε παιδιά μεταναστών, που φοιτούν στο ελληνικό σχολείο, να διδάσκονται τα Σάββατα τη μητρική τους γλώσσα, βάσει προγράμματος που έχει την έγκριση του υπουργείου Παιδείας.

Μαυροντυμένα μέλη της ΧΑ πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη με σημαίες και υβριστικά συνθήματα κατά του δημάρχου Κ. Σιμιτσή.

Ωστόσο, ο δήμαρχος δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσουν τα φροντιστήρια. «Είμαι περήφανος για την από κοινού απόφαση που ελήφθη και την πολιτική που εφαρμόζουμε και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε αληθινή παιδεία σε όσους βρίσκονται στο έδαφος της πατρίδας μας, γιατί δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε».
Πηγή: ΒΗΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: