Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

"Οι Ονειροπόλοι" στον Φ.Ο.Υ. (19/3/18 & ώρα 20:30)


Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ


 2017 - 2018

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 
"50 χρόνια από τον Μάη του '68"


Δευτέρα  19 Μαρτίου 8:30 μμ 

Είσοδος ελεύθερη
Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ. διοργανώνει αφιέρωμα με τίτλο "50 χρόνια από τον Μάη του '68". Την Δευτέρα αυτή, 19 Μαρτίου, στο πλαίσιο της ενότητας "Τον καιρό του Μάη", θα προβάλει το ντοκιμαντέρ "Οι Ονειροπόλοι" (2003) του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Μόνοι στο Παρίσι με τους γονείς να λείπουν για διακοπές η Ιζαμπέλ (Eva_Green) και ο αδελφός της Τεό (Λουί Γκάρελ) προσκαλούν τον συμφοιτητή τους Μάθιου (Μάικλ Πιτ), ένα νεαρό Αμερικανό, να μείνει για λίγο στο σπίτι μαζί τους. Οι τρεις νέοι θα φτιάξουν τους δικούς τους κανόνες και θα πειραματιστούν συναισθηματικά σε μία σειρά ιδιαίτερα απαιτητικών παιχνιδιών. Με φόντο την ταραχώδη πολιτική περίοδο των γεγονότων της άνοιξης του '68 στην Γαλλία, όταν η φωνή των νέων αντηχούσε σε όλη την Ευρώπη, «Οι Ονειροπόλοι» είναι μία ιστορία εσωτερικής ανακάλυψης καθώς τρεις φοιτητές δοκιμάζουν τα όριά τους.

Οι Ονειροπόλοι
Δραματική 2003 | Έγχρ. | Διάρκεια: 115'
Γαλλο-ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Μπερνάρντο Μπερτολούτσι με τους: Εντνα Περβάιανς, Μάικλ Πιτ, Λουί Γκαρέλ, Έυα Γκριν, Ρόμπιν Ρενούτσι

Δεν υπάρχουν σχόλια: