Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

"Εξόριστος στην κεντρική λεωφόρο" στον Φ.Ο.Υ. (25/6/18 & ώρα 21:00)

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ


 2017 - 2018

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 
"50 χρόνια από τον Μάη του '68"

Δευτέρα  25 Ιουνίου 9:00 μμ 

Είσοδος ελεύθερη
Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ. διοργανώνει αφιέρωμα με τίτλο "50 χρόνια από τον Μάη του '68". Την Δευτέρα αυτή, 25 Ιουνίου, θα προβάλει στην ταράτσα του Ομίλου την ταινία "Εξόριστος στην κεντρική λεωφόρο" (1979) σε σκηνοθεσία Νίκου Ζερβού. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον υπεύθυνο της Κινηματογραφικής Λέσχης, Κώστα Σαμάντη.

Λίγα λόγια για την ταινία:
Ένας σαραντάρης (Κώστας Φέρρης) έχει φτάσει σε μια οριακή υπαρξιακά κατάσταση. Εκπρόσωπος της γενιάς που έζησε την εξέγερση του γαλλικού Μάη, από κοντά, και του Μπέρκλεϊ, από μακριά, σήμερα δεν τον εκφράζει καμιά κοινωνική ή ιδεολογική ομάδα. Αποδιωγμένος από τους πάντες, φεύγει από το κοινόβιο όπου ζούσε. Βγαίνει στους δρόμους, ξεχύνεται στη λεωφόρο και συναντάει παλιούς φίλους, ανθρώπους της γενιάς του, ενώ ξανασμίγει με την παλιά του φιλενάδα. Αποστρέφεται ένα σύστημα που έχει παράγει και τον ίδιο, στο οποίο όμως αρνείται πεισματικά να υποκύψει. Καθώς, ούτε ο έρωτας ούτε οι βαθυστόχαστες θεωρίες μπορούν να γεμίσουν την άδεια ψυχή του, σκηνοθετεί τον θεατρικό θάνατό του.


 Εξόριστος στην κεντρική λεωφόρο

Κοινωνική 1979 | Έγχρ. | Διάρκεια: 90'
Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Νίκος Ζερβός με τους: Κώστας Φέρρης, Χριστίνα Αυλιανού, Σπύρος Σακκάς, Κατερίνα Παπαιακώβου

Στην ταράτσα του Φ.Ο.Υ.,                 
Α. Λεντάκη (πρ. Θράκης) & Αμισού (Πλ. Υμηττού) ΕΘΕΛ 856 & 140, 212 από Μετρό Δάφνης.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε  στα γραφεία του Φ.Ο.Υ. καθημερινά 6-10 μ.μ. εκτός Σαββάτου και Κυριακής (τηλ 210 7625856). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: