Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

"Ριφιφί" στον Φ.Ο.Υ. (2/7/18 & ώρα 21:00)


Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
στην ταράτσα του Ομίλου
"Ο Μακαρθισμός στο Χόλιγουντ"
Δευτέρα 2 Ιουλίου 9:00 μμ

Είσοδος ελεύθερη

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ. διοργανώνει κινηματογραφικό αφιέρωμα στην ταράτσα του Ομίλου με θέμα "Ο Μακαρθισμός στο Χόλιγουντ". Τη Δευτέρα αυτή, στην πρώτη προβολή του αφιερώματος, θα προβάλει την ταινία "Ριφιφί" (1955) του Ζυλ Ντασέν. Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τον υπεύθυνο της κινηματογραφικής λέσχης Κώστα Σαμάντη.

Λίγα λόγια για την ταινία: 
Η ταινία Ριφιφί (Γαλλικός τίτλος: Du rififi chez les hommes) (1955) σε σκηνοθεσία του Ζυλ Ντασέν, είναι μια γαλλική νουάρ ταινία που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Auguste le Breton's. Η διάρκεια της ταινίας είναι 115 λεπτά.
Τέσσερις κακοποιοί και φίλοι, τους οποίους υποδύονται ο Ζαν Σερβέ, ο Καρλ Μένερ, ο Ρομπέρτ Μανουέλ και ο ίδιος ο Ντασέν αποφασίζουν να διαρρήξουν ένα κοσμηματοπωλείο στο κέντρο του Παρισιού. Κλασική είναι η σκηνή της διάρρηξης, τριάντα περίπου λεπτών, στη διάρκεια της οποίας οι τέσσερις άνδρες δεν μιλούν καθόλου και η οποία έχει γυριστεί χωρίς καθόλου μουσική.
Έχοντας μπει από το 1950 στην Μαύρη Λίστα του Χόλυγουντ και έτσι μη μπορώντας να βρει δουλειά ο Ντασέν κατέφυγε στη Γαλλία όπου γύρισε το Ριφιφί. Με την ταινία αυτή ο Ντασέν κέρδισε, την ίδια χρονιά, το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

ΡΙΦΙΦΙ
Αστυνομική 1955 | Α/Μ | Διάρκεια: 122'

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζιλ Ντασέν με τους: Ζαν Σερβέ, Καρλ Μένερ, Ρόμπερτ Μάνουελ, Ζανίν Νταρσέ

Στην ταράτσα του Φ.Ο.Υ.,                 
Α. Λεντάκη (πρ. Θράκης) & Αμισού (Πλ. Υμηττού) ΕΘΕΛ 856 & 140, 212 από Μετρό Δάφνης.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε  στα γραφεία του Φ.Ο.Υ. καθημερινά 6-10 μ.μ. εκτός Σαββάτου και Κυριακής (τηλ 210 7625856). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: