Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Εκδήλωση: «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄-Ο μέγιστος ηγεμών των Ελλήνων»

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Παύλου Καρακιόλη «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄-Ο μέγιστος ηγεμών των Ελλήνων» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στις 19:00, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπουζιάνη  (Γ. Μπουζιάνη 27-31) από τον δήμο Δάφνης-Υμηττού και τον σύλλογο Αρκάδων Δάφνης-Υμηττού . 

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Κωνσταντίνος Σαμάντης (Σχολή Ελληνικού Πολιτισμού) ενώ τον συντονισμό θα κάνει ο Δημήτρης Γιαννακούρας, Πρόεδρος του συλλόγου Αρκάδων Δάφνης-Υμηττού, δημοσιογράφος-φιλόλογος. Την εκδήλωση θα κλείσει ο συγγραφέας του βιβλίου Παύλος Καρακιόλης.


Η συνολική έρευνα του έργου αναφέρεται στον πολυτάραχο βίο του Μακεδόνα βασιλιά Φιλίππου Β', αρχίζοντας από την ανεπανάληπτη νικηφόρα πορεία από τα Θηβαϊκά χρόνια, την Πέλλα, τη Θράκη, το Κρόκιο πεδίο, τη Χαιρώνεια, το συνέδριο της Κορίνθου, όπου σύσσωμοι οι αντιπρόσωποι τον ανακήρυξαν αρχιστράτηγο των Ελλήνων, έως την πρόωρη θανάτωσή του στην παλαιά πρωτεύουσα των Μακεδόνων (Αιγές). 

Επίσης στην τελευταία ενότητα του έργου γίνεται συνοπτική αναφορά για τα νέα ευρήματα της Αμφίπολης καθώς και τεκμηριωμένες απόψεις για την επαναδιατύπωση του ερωτήματος που απασχολεί τη διεθνή επιστημονική κοινότητα σχετικά με τη σορό του Μ. Αλεξάνδρου. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗ Μουσείο - Μουσειακός Χώρος - Δάφνη


Μπουζιάνη Γεώργιου 27-31, Άνω Δάφνη, 172 34 Δάφνη Αττικής, Σταθμός Μετρό: Αγ. Ιωάννης, γραμμή 2 

Δεν υπάρχουν σχόλια: