Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

ΖΩΝΙΑΝΑ ΚΑΙ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2"


ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΣΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες μιας προσπάθειας να συνδεθούν τα Ζωνιανά με τον Καποδίστρια 2. Μαθαίνουμε έτσι ότι η κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο χωριό είναι απότοκο της άρνησή του να ενταχθεί σ'αυτόν.Ο Ν.Κακλαμάνης μάλιστα φτάνει σε σημείο να δηλώνει οργισμένος ότι παρόμοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στον επερχόμενο Καποδίστρια 2 , ενώ άλλοι μας λένε ουσιαστικά ότι η εναντίωση στην εξαφάνιση των μικρών Δήμων και η υπεράσπιση του αυτοδιοικητικού και αμεσοδημοκρατικού χαρακτήρα αυτών καθοδηγούνται από τις προσπάθειες τοπικών παραγόντων .που σκοπό έχουν την κάλυψη και συνέχιση των παραβατικών ενεργειών τους. Ας σοβαρευτούμε λίγο!!!

¨Οπως πολύ σωστά επισημαίνει και ο Ναυτίλος, τα Ζωνιανά είναι γνήσιο τέκνο του δικομματισμού και των συνεπειών του και δεν έχουν καμμία σχέση με "αντίσταση" και "αυτονομία". Τα όποια προβλήματα διαφθοράς και αδιαφάνειας που παρατηρούνται σε ένα σωρό Δήμους με τεράστιο οικονομικό ενδιαφέρον (όπως π.χ. σε κάποιους παραλιακούς ) αντιμετωπίζονται πολύ πιο εύκολα όταν ο πολίτης έχει πρόσβαση άμεση,προσωπική και συλλογική,πολιτική εντέλει στα τεκταινόμενα στον Δήμο του, μέσα από την στάση του ως Ενεργού Πολίτη.

Eπειδή δε το πρόβλημα με τον Καποδιστρια 2 αγγίζει ήδη και τον Δήμο Υμηττού είναι καιρός να ξεκινήσει η συζήτηση με Δημ. Παρατάξεις ,φορείς και κατοίκους πριν βρεθούμε μπροστά σε έτοιμες και προαποφασισμένες "λύσεις".Αυτά τα λίγα για αρχή μιας και σκοπεύουμε να επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: