Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2007

ΕΞ ΟΝΥΧΟΣ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ
Η ΟΤΑΝ Η ΖΙΖΕΛ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Δολάριο; Οχι ευχαριστώ!

Η εικονιζόμενη Ζιζέλ Μπούντσεν, το σούπερ-μοντέλο από τη Βραζιλία, δήλωσε μέσω της μάνατζέρ της ότι όσα συμβόλαια θα κλείνει από εδώ και πέρα, θα είναι «σε οποιοδήποτε νόμισμα, εκτός από αμερικανικό δολάριο», που, την περασμένη εβδομάδα έφτασε στο επίπεδο-ρεκόρ του 1,45 έναντι του ευρώ. Το τελευταίο της συμβόλαιο ήταν με την αμερικανική εταιρεία Procter & Gamble και η Μπούντσεν απαίτησε να πληρωθεί «μόνο σε ευρώ». Η στάση της Μπούντσεν, που είναι το πιο ακριβοπληρωμένο φωτομοντέλο στον κόσμο, γνωστοποιήθηκε μέσω του newswire Bloomberg και επέδρασε ως «ένα ακόμη αρνητικό κτύπημα» εναντίον του αμερικανικού νομίσματος - το οποίο δεν είναι μόνο νόμισμα, αλλά θέλουν να πιστεύουν οι Αμερικανοί πως συμβολίζει και την παγκόσμια δύναμη και κυριαρχία τους.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 06/11/2007


Η κατάσταση για την Αμερικάνικη οικονομία βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη. Οι αναλύσεις κορυφαίων οικονομολόγων ότι η Αμερικάνικη οικονομία στηρίζεται πλέον πολύ περισσότερο στην στρατιωτική της ισχύ παρά στα οικονομικά της μεγέθη επιβεβαιώνεται όλο και πιο πολύ. Τα τρία σημαντικότερα μεγέθη, της το ισοζύγιο εισαγωγών - εξαγωγών το δημοσιονομικό έλλειμα και το δημόσιο χρέος της χώρας, έχουν σπάσει αρνητικά ρεκόρ όλων των εποχών. Πολύ σημαντική η δήλωση της Κίνας για τη μετατροπή των συναλλαγματικων της αποθεμάτων σε άλλα νομίσματα εκτός του Αμερικάνικου δολαρίου. Τελικά μήπως η Ζιζέλ είναι Μαοϊκή;



Το ευρώ διέσπασε για πρώτη φορά στην ιστορία του το «φράγμα» του 1,47 δολαρίου, καθώς το αμερικανικό νόμισμα βρέθηκε σε κλοιό ισχυρών πιέσεων, στον απόηχο δηλώσεων ανώτερων Κινέζων αξιωματούχων ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας σχεδιάζει να διαφοροποιήσει τα συναλλαγματικά αποθέματα της ύψους 1,43 τρισ. δολαρίων, ευνοώντας άλλα νομίσματα.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια: