Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Εκδήλωση της MOnuMENTA για το Περιβάλλον.


Παραθέτουμε αυτούσιο το δελτίο Τύπου της ΜΟnuMENTA για μία εκδήλωση στην οποία και θα παραβρεθούμε.

Το σύνθημα της φετινής παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, είναι να αλλάξουμε συνήθειες έτσι ώστε να μειώσουμε την παραγωγή CO2. Όλοι, ιδιώτες, κυβερνήσεις, επισχειρήσεις, είμαστε μέρος της λύσης, που θα οδηγήσει στη μείωση του CO2 που έχει
προκαλέσει την κλιματική αλλαγή. Το MOnuMENTA επιθυμεί να συμβάλει στη διάδοση του συνθήματος αυτού και σας καλεί την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008, στις 10μ.μ. στον κινηματογράφο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ PRINCE Filmcenter (Λ. Συγγρού 106, στάση ΜΕΤΡΟ ΦΙΞ).
Επειδή τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από την εικόνα σάς προσκαλούμε να δούμε τη βραβευμένη και στο ECOCINEMA 2008 ταινία της βελγίδας σκηνοθέτιδας Marion Hänsel "ΗΧΟΙ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ", μια ταινία που διαπραγματεύεται το σημαντικό οικολογικό πρόβλημα της λειψυδρίας στην Αφρική και την ανθρώπινη προσπάθεια για επιβίωση κάτω από τις αντίξοες αυτές συνθήκες.
Η συνάντηση δεν περιορίζεται στην προβολή της ταινίας. Είναι ακόμα, μια αφορμή να συναντηθούμε, να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες πίνοντας ένα ποτήρι κρασί, στο bar του ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΥ, πριν και μετά την ταινία... Αλλά και κατά τη διάρκεια, αφού παράλληλα με την προβολή εντός της αίθουσας, για όσους φίλους δεν προλάβουν την έναρξη της ταινίας, στο bar η βραδυά μας θα εξελίσσεται, με μουσική αλλά και εικόνα!
Η κάλυψη των εξόδων για την προβολή της ταινίας και η προσπάθεια το περιοδικό να συγκεντρώσει χρήματα για να πραγματοποιήσει διάφορες δράσεις επέβαλαν να βάλουμε εισιτήριο 10,00 ευρώ στην εκδήλωση.

Σας περιμένουμε όλους!

Λίγα λόγια για την ταινία...
Από τη μια πλευρά η έρημος που κατατρώει τη γη, η ατελείωτη περίοδος της ξηρασίας, η έλλειψη νερού. Από την άλλη πλευρά η απειλή του πολέμου. Το πηγάδι του χωριού έχει στερέψει. Τα ζώα πεθαίνουν. Εμπιστευόμενοι το ένστικτό τους οι κάτοικοι του χωριού φεύγουν προς το νότο. Ο Ράνε, μοναδικός εγγράματος, κατευθύνεται ανατολικά με τα τρία του παιδιά και τη σύζυγό του. Λίγα πρόβατα, μερικές κατσίκες και μια καμήλα είναι τα μόνα τους υπάρχοντα. Μια ιστορία φυγής, αναζήτησης, ελπίδας και θανάτου. Ο Ρανέ και η οικογένειά του ταξιδεύουν σε εχθρικά εδάφη κάτω από το θανάσιμο ήλιο, περπατούν αδιάκοπα μπροστά και συχνά διασχίζουν επικίνδυνα μονοπάτια. Αλλά οι Ήχοι της Άμμου είναι επίσης μια αλληγορία για την αποφασιστικότητα και την αιωνιότητα, που μας οδηγεί στα βήματα της Σάσα, ενός παιδιού – νομάδα γεμάτου με τη χαρά της ζωής, του οποίου η επιμονή και η δύναμη κατακτούν την αγάπη του πατέρα της.

To 1977 η Marion Hänsel ίδρυσε την εταιρεία Man’s Films, προκειμένου να γυρίσει την πρώτη μικρού μήκους ταινία της, «Equilibres». Έχει εκλεγεί Γυναίκα της Χρονιάς για το 1987. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Βελγικού Συμβουλίου Επιλογής Ταινιών, κατά τα διαστήματα 1988-89, 1996-97 και 2002-03.

Ευχαριστίες
Για τη σημαντική τους βοήθεια στη διοργάνωση της εκδήλωσης ευχαριστούμε θερμά:
Τη σκηνοθέτιδα Marion Hänsel για την παραχώρηση των δικαιωμάτων προβολής της ταινίας, τον Ανδρέα Σωτηρακόπουλο (σινεμά ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ), τη Μαρίνα Γιώτη καλλιτεχνική διευθύντρια του ECOCINEMA, τους φίλους Μανώλη Βεριγάκη και Μαρία Καραγιαννάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: