Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

«Οχι» στον νέο Καποδίστρια!


Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια έντονη κινητικότητα γύρω από το ζήτημα του Καποδίστρια 2. Σε θεσμικό επίπεδο ΕΝΑΕ, ΤΕΔΚΝΑ και ΚΕΔΚΕ διοργανώνουν ημερίδες και συνέδρια (όπως το αυριανό διήμερο της ΚΕΔΚΕ )χωρίς όμως το ιδιαίτερα κρίσιμο αυτό ζήτημα να προκαλέσει μια δημόσια συζήτηση ή να ανοιχτεί στις τοπικές κοινωνίες. Ήδη όμως οι πρώτες αντιδράσεις κάνουν την εμφάνισή τους, όπως φαίνεται και από το σχετικό άρθρο που αλιεύσαμε από το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 22/6/08

«Οχι» στον νέο Καποδίστρια!

Οι δήμαρχοι των νησιών του Σαρωνικού και οι κοινοτάρχες του Αγκιστρίου και των Αντικυθήρων εξουσιοδότησαν τον δήμαρχο Μεθάνων να διαβιβάσει την κάθετη αντίθεσή τους τόσο στον αρμόδιο υπουργό όσο και στα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ και της ΤΕΔΚΝΑ

Βροντερό «όχι» στον νέο Καποδίστρια είπαν οι δήμαρχοι, οι κοινοτάρχες και οι φορείς των νησιών της Περιφέρειας Αττικής και των Μεθάνων, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν την προπερασμένη Κυριακή στον Πόρο.
Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση δήμαρχοι Πόρου Δημήτρης-Ανδρέας Στρατηγός, Αίγινας Παν. Κουκούλης, Μεθώνης Χρ. Πάλλης, Ύδρας Κώστας Αναστόπουλος, Σπετσών Βαγγ. Κονταξάκης, Κυθήρων Θόδωρος Κουκούλης, Σαλαμίνας Σπ. Σοφράς και οι πρόεδροι των κοινοτήτων Αγκιστρίου Ιωάν. Αθανασίου και Αντικυθήρων Διον. Προγουλάκης, κατέληξαν ομόφωνα στην κοινή και αδιαπραγμάτευτη πρόταση-θέση της διατήρησης της αυτοτέλειας των νησιωτικών δήμων και κοινοτήτων που εκπροσωπούν, πρωτίστως, για λόγους φυσικούς, λειτουργικούς, οικονομικούς και αναπτυξιακούς και δευτερευόντως για λόγους ιστορικούς και πολιτιστικούς, θεωρώντας ότι η νομοθετική-διοικητική παρέμβαση συνένωσης στους παραπάνω δήμους είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει, πέραν της διοικητικής υποβάθμισης αυτών, και στον αναπτυξιακό τουριστικό και οικονομικό μαρασμό, με δυσμενή αποτελέσματα στις επιμέρους επαγγελματικές εκφάνσεις των κατοίκων τους.
Παράλληλα εξέφρασαν την πλήρη και κάθετη αντίθεσή τους σε κάθε νομοθετική παρέμβαση της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης στους δήμους και τις κοινότητες της Περιφέρειας Αττικής και των Μεθάνων.
Σε αντίθετη περίπτωση ανακοίνωσαν ότι θεωρούν προδιαγεγραμμένη τη δυναμική αντίδραση των κατοίκων εκάστου δήμου, με οιονδήποτε τρόπο κριθεί σκόπιμο, ανάλογα με τις επικείμενες συνθήκες της αναμενόμενης διοικητικής μεταρρύθμισης.
Τέλος, ορίστηκε ο Χρήστος Πάλλης, δήμαρχος Μεθάνων, να εκφράσει αναλυτικά και τεκμηριωμένα τις θέσεις όλων των δημάρχων του Αργοσαρωνικού - Κυθήρων και του προέδρου της κοινότητας Αγκιστρίου στα προσεχή κρίσιμα συνέδρια της ΤΕΔΚΝΑ και της ΚΕΔΚΕ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο "Καποδίστριας 2" έρχεται!!!
Ο δήμος φεύγει...

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΜΑΝΤΗΣ είπε...

Ο "Καποδίστριας 2" πράγματι έρχεται. Το ποιός Δήμος θα φύγει όμως εξαρτάται από όλους μας. Κυκλοφορεί μία ενημέρωση ότι συγκεκριμένη ομάδα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο "δουλεύει" σε αυτή την κατεύθυνση. Άν όμως δεν αφήσουμε την ομάδα αυτή των 6(?) συμβούλων να κάνει παιχνίδι μόνη της και εν κρυπτώ, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Σε ότι μας αφορά όμως η θέση μας είναι δεδομένη " Όχι στον Καποδίστρια 2".