Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Το τέλος της "Μάγκνα Χάρτα"


Ο Μεγάλος Αδελφός είναι τελικά εδω !!!
Αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο του εξαίρετου δημοσιογράφου Γ. Δελαστίκ από το ¨Εθνος όπου περιγράφει την κατάσταση τρομο-υστερίας στη οποία έχει περιέλθει η Μεγάλη Βρετανία με ευθύνη βέβαια της "σοσιαλιστικής" κυβέρνησης των Εργατικών . Είναι ακόμη ένα σημάδι για την βαθειά κρίση στην οποία έχει περιέλθει η γηραιά Αλβιών. Ιδιαίτερα σχόλια δεν χρειάζονται.
Αστυνομικό κράτος η Βρετανία
.
Φρίκη προκαλεί η απόφαση που έλαβε προχθές το βρετανικό Κοινοβούλιο, η οποία αποκαλύπτει την έκταση της συστηματικής οικοδόμησης ενός αστυνομικού κράτους στη χώρα, με πρόσχημα την καταπολέμηση της υποτιθέμενης «τρομοκρατίας»: όποιον συλλαμβάνουν οι Αρχές ως ύποπτο, έστω και αν δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εις βάρος του, θα μπορεί πλέον να κρατείται φυλακισμένος και να ανακρίνεται νυχθημερόν, χωρίς να του έχει απαγγελθεί απολύτως καμία κατηγορία, επί... 42 ημέρες! Οπως είναι αυτονόητο, ύστερα από 42 μερόνυχτα ανάκρισης οποιοσδήποτε αθώος μπορεί να «ομολογήσει» οποιοδήποτε έγκλημα του υποδείξουν οι ανακριτές - βασανιστές του ή να κατονομάσει οποιονδήποτε του υποδείξουν ως «τρομοκράτη» για να γλιτώσει από τα μαρτύρια. Ελάχιστοι ήρωες άντεξαν στα κρατητήρια της ΕΑΤ - ΕΣΑ επί 42 μερόνυχτα στη διάρκεια της χούντας των συνταγματαρχών.
Υπολογίζεται ότι 37 βουλευτές των Εργατικών, προς τιμήν τους, εξεγέρθηκαν και αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτό το έγκλημα στραγγαλισμού του θεμελιώδους ανθρωπίνου δικαιώματος, που συνίσταται στην άμεση απαγγελία κατηγορίας και την προσαγωγή σε δίκη - ενός δικαιώματος στην κατοχύρωση του οποίου η Αγγλία υπήρξε πρωτοπόρος από την εποχή του... Μεσαίωνα ακόμη!
Οι τριάντα και πλέον Εργατικοί βουλευτές που καταψήφισαν, εκμηδένισαν την κυβερνητική πλειοψηφία των 65 εδρών, αλλά ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, υποτιθέμενος σοσιαλιστής, προσέφυγε στη βοήθεια των 10 βουλευτών του ακροδεξιού, φασίζοντος Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας, στο οποίο έταξε τον ουρανό με τα άστρα και έτσι κέρδισε την κρίσιμη ψηφοφορία με 9 ψήφους διαφορά - 315 υπέρ και 306 κατά.
Η πορεία εκφυλισμού της βρετανικής δημοκρατίας στο κεφαλαιώδες αυτό ζήτημα φαίνεται από το γεγονός ότι το όριο κράτησης ενός συλληφθέντος μέχρι την απαγγελία κατηγορίας εναντίον του ήταν μέχρι το έτος 2000 μόλις 48 ώρες, δύο μερόνυχτα, όπως σε όλες σχεδόν τις δημοκρατικές χώρες. Τότε έγινε 7 ημέρες.
O Τόνι Μπλερ αύξησε το όριο αυτό σε 14 ημέρες το 2003. Το 2005 ο Μπλερ προσπάθησε να πάει το όριο αυτό στις... 90 (!) ημέρες, αλλά την αγγλική δημοκρατία διέσωσε προσωρινά η... Βουλή των Λόρδων, αυτό το απομεινάρι της φεουδαρχίας, που όμως είχε πιο δημοκρατικές αντιλήψεις από τον «σοσιαλιστή» Μπλερ και απέρριψε το επαίσχυντο νομοσχέδιό του.
Το 2006, όμως, ο Μπλερ επανήλθε και κατόρθωσε να αυξήσει το όριο κράτησης χωρίς κατηγορία στις 28 ημέρες. Τώρα ήρθε ο επίσης «σοσιαλιστής» Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος εμφανίζει το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας που είχε ποτέ στην ιστορία Βρετανός πρωθυπουργός, και ζήτησε να αυξηθεί το όριο κράτησης χωρίς κατηγορία στις 56 ημέρες, αποδεχόμενος τελικά έναν «συμβιβασμό» στις 42...
Είναι αποκαλυπτικό ότι ακόμη και μετά την «τρομολαγνεία» που προωθεί συστηματικά η ΕΕ κάτω από τη συνεχή πίεση των ΗΠΑ, η οποία έχει οδηγήσει παντού στην Ευρώπη σε αύξηση του χρόνου κράτησης χωρίς την απαγγελία κατηγορίας, το όριο αυτό είναι 4 ημέρες στη Γαλλία, 2 μόνο ημέρες στη στρατοκρατικής νοοτροπίας Γερμανία, 5 ημέρες στην Ισπανία και μόνο 1 ημέρα ανάκρισης στην Ιταλία, όπου ο συλληφθείς πρέπει να έχει προσαχθεί στον ανακριτή μέσα σε διάστημα 5 ημερών από τη σύλληψή του.
Το τραγικό γεγονός ότι είναι οι κυβερνήσεις των Εργατικών που αυξάνουν το όριο κράτησης χωρίς απαγγελία κατηγορίας με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και παράλληλα είναι οι Συντηρητικοί που υπερασπίζουν την ελευθερία και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη καταβαράθρωση του Μπράουν, η ανατροπή του οποίου με εσωκομματικό πραξικόπημα δεν πρέπει πλέον να αποκλείεται ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
Θίγουν δικαίωμα ηλικίας... 800 ετών!

«Εχουν περάσει σχεδόν 800 χρόνια από τότε η Μάγκνα Κάρτα αναγνώρισε το δικαίωμα να μην κρατείται κανείς χωρίς κατηγορίες», δήλωσε έξω φρενών ο Φρανκ Ρόμπσον, ένας από τους «αντάρτες» βουλευτές των Εργατικών, που καταψήφισαν το επαίσχυντο νομοσχέδιο του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν. Πραγματικά, ήταν μέσα στα σκοτάδια του Μεσαίωνα και της μοναρχικής απολυταρχίας που αναγνωρίστηκε στην αρχή εθιμικά και στη συνέχεια θεσμικά το δικαίωμα του κάθε υπηκόου του αγγλικού στέμματος να μη σαπίζει στις φυλακές, χωρίς τουλάχιστον να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και να έχει δικαστεί.
Ο Μπλερ και ο Μπράουν ξαναγυρίζουν τη Βρετανία στα πιο μαύρα χρόνια του «δικαστικού Μεσαίωνα». Τι κρίμα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: