Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ

Το συγκεκριμένο ιστολόγιο έχει επιλέξει να λειτουργεί ως τόπος ενημέρωσης και πολιτικής άποψης παρά ως χώρος προσωπικών (με την κυριολεξία του όρου) καταθέσεων. Γι' αυτό άλλωστε και έχει γραφτεί μόνο ένα προσωπικό σχόλιο, αυτό της έναρξης. Σήμερα θα παραβούμε τον κανόνα (ελπίζοντας για τελευταία φορά).

¨Εχουμε επιλέξει επίσης να λειτουργούμε ώς ενεργοί πολίτες λέγοντας με παρρησία τις απόψεις μας όσο και αν γινόμαστε δυσάρεστοι.Αποτέλεσμα τούτου τα διάφορα σχόλια ανωνύμων με τα οποία μας εγκαλούν ως Ζαφασίστες (sic). Αφορμή η τοποθέτησή μας για την κυβέρνηση των Σκοπίων την οποία και θεωρούμε εθνικιστική. Προς πληροφόρηση λοιπόν διάφορων φίλων (άσπονδων και μη),οι οποίοι μάλιστα δεν συνηθίζουν να διαβάζουν ούτε καν τον Κυριακάτικο Κομματικό Τύπο, αναρτούμε σημερινή δήλωση του Αλ. Τσίπρα σύμφωνα με την οποία:"ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Γκρουέφσκι είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης των Σκοπίων".Επίσης επειδή κάποιοι ξέχνούν και μονομερώς αναρτούν σε ιστολόγια ανακοινώσεις περί "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" αναφέρουμε Δήλωση Γ. Μπαλάφα σχετικά με την επιστολή του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ν. Γρουέφσκι προς τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή.
Σχετικά με την επιστολή του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ν. Γρουέφσκι προς τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, ο Γ. Μπαλάφας, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, με ευθύνη για την Εξωτερική Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις, δήλωσε:

Αυτό που απαιτείται για να αντιμετωπιστεί η διαφορά της χώρας μας με την ΠΓΔΜ, ως προς την ονομασία της γειτονικής χώρας, είναι να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ώστε να οδηγηθούμε το ταχύτερο δυνατόν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, η οποία οφείλει να είναι μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Άλλες ενέργειες, όπως η συγκεκριμένη επιστολή του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, επιβαρύνουν το κλίμα, λειτουργούν στην παρούσα φάση αρνητικά και δε συνεισφέρουν στην επιδίωξη της αναζήτησης λύσης.

To Γραφείο Τύπου

Αυτά τα λίγα από κάποιον "Ζαφασίστα" και ειλικρινά ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε παιδί μου κιεσύ είναι ανάγκη να μας λες τι είπε ο Τσίπρας, ο Μπαλάφας και οι άλλοι; Η ουσία είναι ότι καποιοι δεν κατανοούν τι σημαίνει αριστερός πατριωτικός χώρος. Είναι λογικό εδω δεν γνωρίζουν τι είναι κοσμοπολιτισμός και πως τον προωθεί η Νέα Τάξη. Μιλάμε για μετα-Σημητική νεοεκσυγχρονιστική σοσιαλφιλελεύθερη ομάδα που την ευνοούν πια οι δημοσκοπήσεις για να δώσει λύση στην διαλυμένη σοσιαλδημοκρατία και το νεοδικομματικό σκηνικό. Το "Ζαφασίστας" σε πείραξε; Τι ξέρουν από αυτά; Ούτε θα καταλάβουν και ποτέ τίποτα γιατί ο δικός τους "αναθεωρητισμός" είναι σαν του Σεφέρη ... πήραμε την ζωή μας λάθος.