Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΚΟΠΗ ΕΥΚΑΛΥΠΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΛ

Το πρόβλημα με το καρκίνωμα στα πλευρά του Υμηττού που ονομάζεται ΠΥΡΚΑΛ είναι γνωστό. Χρόνια τώρα οι κάτοικοι και οι δημότες του Υμηττού προσπαθούμε, άλλες φορές περισσότερο κι άλλες λιγότερο έντονα, να απομακρύνουμε το πολεμικό εργοστάσιο από την περιοχή μας.

Τα προβλήματα που βιώνουμε ( προβλήματα μόλυνσης, επιβάρυνση του περιβάλλοντος, αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου, διάρρηξη του αστικού ιστού, αισθητική επιβάρυνση, κατοχή ελεύθερου χώρου που θα μπορούσε να αποδοθεί προς χρήση από την τοπική κοινωνία κ.λ.π.) είναι γνωστά εδώ και καιρό.



Η ΠΥΡΚΑΛ αγνοώντας, χρόνια τώρα, τα αιτήματα των κατοίκων επιδεικτικά όχι μόνο αδιαφορεί αλλά απεναντίας προβαίνει και σε παράνομες ενέργειες, όπως είναι η επέκταση των εγκαταστάσεών της μέχρι τα όρια της μάντρας της (τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση 14 μέτρων).
Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, χθες 5/5/2009 αποφάσισε μόνης της και αυθαίρετα να προβεί, όπως μας καταγγέλλουν όμοροι κάτοικοι, στην κοπή των ελάχιστων ευκαλύπτων που έχουν απομείνει.
Ευτυχώς η αντίδραση από τους κατοίκους ήταν άμεση. Σε πρώτο στάδιο (χθες στις 3 μ.μ.) έγινε δυνατή η παύση της κοπής των ευκαλύπτων με την ένσταση της διατάραξης της κοινής ησυχίας και σήμερα χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας όπου διαπιστώθηκε το αυτονόητο : Ουδεμία άδεια είχαν για την κοπή των δένδρων αυτών. Έτσι και με την απειλή του αυτοφώρου σταμάτησαν (προσωρινά;) το κόψιμο των δένδρων.
Πιστεύουμε ότι πέρα από την υποδειγματική κινητοποίηση των κατοίκων θα πρέπει να υπάρξει και μια τόσο αποφασιστική όσο και αποτελεσματική παρέμβαση από την δημοτική αρχή για την οριστική παύση των εργασιών.
Το συγκεκριμένο συμβάν καταδεικνύει το μέγεθος των αυθαιρεσιών που είναι διατεθειμένη να πράξει η επιχείρηση αλλά και την αναγκαιότητα της οριστικής απομάκρυνσης του εργοστασίου από τον Υμηττό. Η θέση της ΣΧΕΔΙΑΣ, καιρό τώρα, είναι διαπιστωμένη τόσο στις ημερίδες τις σχετικές με το θέμα αυτό αλλά και στις παρεμβάσεις που έχει κάνει στο δημοτικό συμβούλιο.
Εξακολουθούμε να επιμένουμε.
Η ΠΥΡΚΑΛ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΟ.
Υ.Γ. Σε επικοινωνία που είχαμε με κατοίκους της οδού Ελευθερωτών, μας καταγγέλθηκε επώνυμα ότι στην προσπάθειά τους να κινητοποιηθεί η Δημοτική αρχή, συνάντησαν την αδιαφορία. Τους προέτρεψαν μάλιστα, ότι είναι να κάνουν να το κάνουν μόνοι τους και γι’αυτό κάλεσαν οι ίδιοι την αστυνομία. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο μας δηλώθηκε κατηγορηματικά ότι η Δημοτική αρχή, τουλάχιστον σήμερα, ήταν παρούσα και σε συνεννόηση με την αστυνομία για την αποτροπή της κοπής των δένδρων.










Δεν υπάρχουν σχόλια: