Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Η ΠΥΡΚΑΛ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΟ # 7 / Ερώτηση του ΦΟΥ προς τον Δήμαρχο Υμηττού


ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΥΡΚΑΛ
Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από προτάσεις που κατέθεσε το Κοινωνικό & Πολιτιστικό Εργαστήρι του Ομίλου αποφάσισε και απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Δήμαρχο κ. Χρήστο Ζούπα την οποία κοινοποιεί στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Επιφανίου και σε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Υμηττός, 5 Μαρτίου 2008
Κύριο Χρήστο Ζούπα Δήμαρχο Υμηττού Επικεφαλής της παράταξης Πρώτα ο Υμηττός
Κοιν: Ακολουθεί πίνακας αποδεκτών
Ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων της πόλης για το ζήτημα του χώρου της πρώην ΠΥΡ.ΚΑΛ.
Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε
Η εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε στις 27 Ιανουαρίου με θέμα «Το πρόβλημα του χώρου της πρώην ΠΥΡ.ΚΑΛ. για τον Υμηττό και η διεκδίκηση του σαν χώρος ζωής και πρασίνου», ανέδειξε για μια ακόμη φορά την ανάγκη συντονισμού των δυνάμεων της πόλης μας και των ενεργών Δημοτών και κατοίκων, στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός συγκεκριμένου πλαισίου διεκδίκησης.Εμείς στην παραπάνω εκδήλωση καταθέσαμε την θέση ότι ο χώρος πρέπει να γίνει χώρος πρασίνου ελεύθερης και ανοιχτής πρόσβασης. Πολιτισμού και Αθλητισμού και να μην παραδοθεί σε κερδοσκοπικά συμφέροντα.Στις 28.2.2008 με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έγκυρη Είδηση» μάθαμε για την Ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο κ. Μιχάλης Παπαγιαννάκης Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. για το θέμα του χώρου της πρώην ΠΥΡ.ΚΑΛ. Αναζητήσαμε τυχόν απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργών. Έτσι μας έστειλαν με fax από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. τις απαντήσεις τις οποίες σας επισυνάπτουμε με επισήμανση ορισμένων σημείων που κατά την εκτίμησή μας χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.Επίσης στις 3.3.2008 υπάρχει σχετικό άρθρο στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ».Πληροφορηθήκαμε ότι ίδια μέρα έκανε σχετικό ρεπορτάζ ο ΣΚΑΪ χωρίς να υπάρχει ακόμη κάποια δημοσιοποίησή του.Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου συνεδρίασε την Τρίτη 4 Μαρτίου και αφού συζήτησε διεξοδικά το θέμα αποφάσισε να σας απευθύνει αυτή την επιστολή .
Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε
Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού ως φορέας ενεργών δημοτών και κατοίκων, ως φορέας της κοινωνίας της πόλης μας, θεωρεί ότι πρέπει να ενεργοποιηθούμε όλοι εντατικά και συστηματικά ανεξάρτητα από τον χρόνο εκούσιας απομάκρυνσης. Ανεξάρτητα από τις όποιες επιλογές της εκάστοτε Κυβέρνησης. Θεωρούμε ότι το συντομότερο το εργοστάσιο πρέπει να φύγει και να έχουμε ήδη έτοιμο το Σχέδιο της αξιοποίησης του χώρου και να το διεκδικήσουμε άμεσα. Το θέμα είναι στην επικαιρότητα και ίσως υπάρξουν εξελίξεις που θα μας βρουν απροετοίμαστους.Η πόλη πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και ολόθερμα ελπίζουμε ότι θα τις πάρει ιδιαίτερα μέσα από τις συντεταγμένες δυνάμεις της.Πρέπει να εξετάσουμε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Υμηττού. Αν δίνει λύσεις για τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του Υμηττού. Θέλουμε χώρους που θα ανήκουν στην κοινωνία και όχι χώρους παραδομένους σε κερδοσκοπικά συμφέροντα. Αν αυτό μας πουν ότι έχει κόστος, η απάντηση είναι απλή: το κέρδος είναι τεράστιο, πολύ μεγαλύτερο. Είναι μία επένδυση σε αξίες, όπως αυτές της ανθρωπιάς, του πολιτισμού, του αθλητισμού. Για εμάς, είναι όραμα και ελπίδα, γιατί η ζωή μας αξίζει. Δεν κοστίζει.Γι αυτό προτείνουμε την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου σε έκτακτη συνεδρίαση και με πρόσκληση των Φορέων και των κατοίκων που επιθυμούν να καταθέσουν την άποψή τους για το Σχέδιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει το Σχέδιο - το οποίο εμείς θεωρούμε (και όχι μόνο εμείς από τα λεγόμενα των παρατάξεων και των φορέων) πρέπει να είναι στην κατεύθυνση της αξιοποίησης της έκτασης ως πάρκου αναψυχής ελεύθερης και ανοιχτής πρόσβασης μακριά από κερδοσκοπικές εκμεταλλεύσεις - και να τεθεί επικεφαλής μιας Ανοικτής Επιτροπής Προώθησης και Διεκδίκησης στην οποία θα συμμετέχουν Εκπρόσωποι των φορέων, των οργανώσεων και κάτοικοι. Παράλληλα θα εργάζεται μια Επιστημονική Επιτροπή Τεκμηρίωσης του Σχεδίου.Έχουμε την αίσθηση ότι θα πρέπει να είναι παράλληλη και η επεξεργασία των χρήσεων γης στην πόλη μας και η Γενική Μελέτη.
Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε
Ελπίζουμε ότι εσείς ως Δήμαρχος της πόλης μας με την διατυπωμένη θέση ότι η αξιοποίηση πρέπει να γίνει «με προτεραιότητα στο κοινωνικό όφελος και στον σεβασμό του ανθρώπου και του περιβάλλοντός του και όχι τις ανάγκες και επιταγές της αγοράς» και το Δημοτικό Συμβούλιό μας, θα ανταποκριθείτε στην έκκλησή μας και τις αγωνίες μας και θα μας εμπνεύσετε να αγωνισθούμε όλοι μαζί για τον Υμηττό που μας αξίζει.
Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ο Πρόεδρος Γιάννης Κάλτσας Ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Τόλιας
Κοιν: Κύριο Γιώργο Επιφανείου Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κύριο Δημήτρη Αργιανά Επικεφαλής της παράταξης Υμηττός-Ενότητα-σύγχρονη πόλη Κύριο Άρη Ματθαίου Επικεφαλής της παράταξης Υμηττός Παντού Κύριο Παναγιώτη Κωστάκη Επικεφαλής της παράταξης Δημότες Υμηττού Κύριο Σπύρο Μπότση Επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.