Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ

Χθές στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος σε μια κατάμεστη αίθουσα και με αρκετούς ορθίους έγινε η προβολή του ντοκιμαντέρ Time is not important. Το ελληνικό αυτό ντοκιμαντέρ γυρίστηκε αρχές του 2008 στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας. Στην εποχή της παραχάραξης και του ελέγχου του εικονικού μηνύματος, ο πολιτικός λόγος της αντίστασης αναπαράγεται αποσπασματικός και διαμεσολαβημένος.
Η κάμερα της αλληλεγγύης βρέθηκε εκεί για να καταγράψει πάνω στο αληθινό φόντο της καθημερινής ζωής το λόγο και την εικόνα του αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Γιατί η κατάσταση στη Γάζα δεν μπορεί να αποσιωπάται και η αντίσταση δεν μπορεί να συκοφαντείται.
Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει:
Συνεντεύξεις του ηγετικού στελέχους της Χαμάς Μαχμούντ Ζαχάρ, του πρωθυπουργού Ισμαήλ Χανίγια, του κοσμήτορα του Ισλαμικού Πανεπιστημίου της Γάζας, Μαχέρ ελ Χόλι κ.α.
Πλάνα απο τα συμφορημένα και σε καθεστώς εμπάργκο νοσοκομεία της Γάζας και συνομιλίες με τους γιατρούς τους.
Σκηνές απο τη στοχευμένη δολογονία του Μάζεντ ελ Χαραζίν, επιχειρησιακού ηγετικού στελέχους της Ισλαμικής Τζιχάντ.
Τη συγκλονιστική κατάθεση πατέρα δύο μαρτύρων της αντίστασης.
Τη δημιουργία του υποστήριξαν:
στην εικονοληψία οι Χάλεντ Λουμπάντ & Μωχάμεντ Αλ Μπάγιεντ,
στο μοντάζ οι Μαρία Κουνάβη & Παντελής Παντέλογλου.
Όπως επίσης βοήθησαν και οι Leo Gabriel & Γιάννης Καστανάρας
Το Κέντρο Μελέτης και Αντιπληροφόρησης για τη Μέση Ανατολή, MA.D.I.S.A.συγκροτήθηκε στα μέσα του 2007 με σκοπό να συμβάλλει σε μια αξιόπιστη πληροφόρηση σχετικά με μια σειρά απο πολιτικά και πολιτισμικά ζητήματα που αφορούν τη Μέση Ανατολή. Το Κέντρο στέκεται κριτικά και αντιπαρατίθεται στις κοινότοπες όσο και κυρίαρχες αντιλήψεις που διαχέονται απο τα διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ. Δίνει βήμα σε απόψεις που διαμορφώνονται εντός των μεσανατολικών τειχών και παρέχει πληροφορίες και αναλύσεις για την καλύτερη κατανόηση αυτής της, τόσο ταραγμένης όσο και ενδιαφέρουσας, περιοχής του κόσμου.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6944266647,6976553777,6946991270
Για όσους ενδιαφέρονται να προβάλουν το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, το Κέντρο διαθέτει αφιλοκερδώς την κόπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: